26 Kasım 2017 Pazar

Mim, 'Tozlu ve yıkık blogların temizliği'

Sevgili  Momentos un  çok önemsediğim bir konudaki mim yazısını okudum.Çok düşündüğüm ve üzüldüğüm bir konu idi.Bir zamanlar düzenli yazılarını yazan ,bizim bloglara güzel yorumlar bırakan blog dostlarımızın birden bire bu ortamdan çekip gitmeleri...2008 de önce blogcuda 2009 dan bu yana da bloggerda blog yazmaya çalışan; 2011 den bu yana da çeşitli teknik sorunlardan blogları tıkanmış tekrar tekrar blog açmış ,çoğunlukta eski hevesini yakalayamadığından seyrek yazar olmuş ben buraları tamamen terk etmeyi hiç düşünmedim.İzlediğim blogları zamanım elverdiğince okumaya devam ettim, zaman zaman da yorular yazdım.Yayın hayatını durduran ,tamamen silen dost bloglarını göremeyince çok üzüldüm ve de merak ettim.Yukurda sözü edilen "Mim " konusu bu ;ben de bir liste yayınlıyorum bu blog dostlarım neden yoklar diyorum. 
      Blog yazmaya ara veren ya da blog yazmayı bırakan dostlarımıza hitaben belirlenmiş bir mim konusu bu.
  • Önceden takip ettiğimiz ve sonrasında sessizce bırakılan ya da kökünden silinen blogları tespit ediyoruz. 
  • Tespit ettiğimiz bu blogları sıralayıp hakkındaki fikirlerimizi yazıyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak bu blogların yazarlarına ulaşıp hâl hatır soruyoruz.
  • Ve tabii ki yazının sonunda mimlemek istediklerimizi yazıyoruz.

1-http://ulusalbellek.blogspot.com/ Severek izlediğim ,görüş ve düşüncelerini çok önemsediğim bir blog tıkladığımda davet edelmemişsiniz ya da izin reddedildi yazısını gördüğümde üzülüyorum.Siyasi gündemi harika irdeleyen bir blogtur.

2-http://gugukusu.blogspot.com.tr/ blog var uzun zamandır yazı yok ;bir yıl önce kısacık yazı ile dönüyor sandım sevinmiştim.Kısa öz edebiyat yazıları güzeldi.

3-http://uygarradikal.blogspot.com.tr/Blogcudan tanıdığım dostum siyası ve edebi kısa öz yazılarını severek okuyordum bir yıla aşkın sürede blog var ama yeni yazı yok ,üzgünüm.

4-http://turuncugezegen.blogspot.com.tr/Genç blog yazarlarından günlüklerini ve gezi yazılarını severek okuyordum ;bazı şanssızlar ve sağlık sorunları yaşıyordu blog ve yazılar duruyor .Merak ediyorum sağlığına...

5-http://kendimiariyorken.blogspot.com.tr/ uzun zamandır yazmayan bir kardeşimiz ;sağlık sorunları ile boğuşuyordu .Blog var yeni yazı yok üzgününm.

6-http://ezgilimelodi.blogspot.com.tr/ Genç bir öğretmenin blogu ;günlüklerini severek okuyordum .blog var yeni yazı yok.

7-http://baykusgozuyle.blogspot.com/ Blog izin reddedenlerden üzgünüm yokluğundan.Sanat yazılarını severdim...

8-http://nesim-inewbahar.blogspot.com.tr/blog yazmayan genç şair dostum ,en eskilerden.diğer sosyal ağlarda görüşüyoruz ama blog yazılarını özlüyorum.blog var güncellenmiyor.

9-http://cobanyildizizuhre.blogspot.com.tr/Yine eski bir blog dost sosyal ağlarda görüşüyoruz ama blog yazılarını özlüyorum.Şiir ve anılarını severek okyordum.blog var yeni yazı yok.

10-http://birtekask.blogspot.com.tr/Sağlıklı beslenme konusunda ve yaşadığı ülkede görüp yaşadıklarını yazan sevgili doktorumuzun blogu.İki yıla yakın güncellenmiyor üzgünüm...

11-http://ruyalargercekoldu.blogspot.com.tr/Eski blog dostlarından öğretmen Dilek uzun zamandır yazmıyor.üzgünüm.Facebook da görüşüyoruz ama blog yazılarını özlüyorum.Eğitici gündemi izleyen yazıları blogda...

12-http://ruhgezginim.blogspot.com/ biirden bire yok olan blog.Edebiyat ,günlük anılar harika yazılar yok şimdi.kendisini de merak ediyorum.Üzgünüm.

13-ir-cafemelange.blogspot.com.tr Yazıları yok olan bloglardan

14 -http://lodoscu.blogspot.com.tr/ Çok sevdiğim felsefi konularda yazan blog dostum.Yazmyor artık ,blog yazıları duruyor zaman zaman uğrarım okurum yeniden...


İşte dostlar yukarda listelediğim blog dostlarımı arıyorum ...

Yazmak isteyen dostlarımın listesini okumak dileklerimle...Dilerim bloglarının kapısını açıp bize merhaba diyen dostlarımız olur...

11 yorum:

  1. BU listede tanıdıklarım yokmuş, şimdi hepsine bakınacağım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Zaman içinde bloglarını bırakıyorlar Arzu'cuğum, ben pes ettim bu konuda, yazmak isteseler zaten yazarlar diyorum, demek ki, içlerinden gelmiyor. Beni asıl üzen yorum bırakırken sessizce yorum bırakmayı bırakanlar. Sebebini bilemiyorum. Hani kavga kıyamet tartışırsın da yorum yazmaz elbette onu anlarsın. Bu öyle değil hiçbir şey olmadan sessizce sana yorum yapmayı bırakıyorlar. E, yapacak bir şey yok, istese gelirler diyorum. Kapris çekecek durumda değiliz değil mi kardeşim?:))))
    Sevgilerimi bıraktım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Müjde 'ciğim ;sağlıklı iseler başlarında önemli işler yoksa içlerinden gelmiyordur yazmak dediğin gibi.Önümüzdeki yıl ben seninle tanışalı 10 yıl olacak ;bilirim yorumlara ne çok öznemsediğini.Canım kardeşim blogcudan beri benim en vefalı dostum oldun minnet duyarım hep.Çok istdiğim halde ben de sana yorum yazmada geçikebiliyorum bağışla lütfen...Sevgilerini aldım ,ben de sevgiler gönderiyorum...

      Sil
  3. Allah Allah Arzu'cuğum ben bu yazını görmüşüm ama izlemeye almamışım seni , şimdi hemen izlemeye aldım. Bloğun hayırlı, uğurlu olsun canım. Çok uzun yazamıyorum, tamirci tamir edememiş, sana göndürdiğim fotoğrafta da gözüküyor zaten:))sol taraf tamamen çerçevesi çıktı bilgisayarın dikkatli kullanıyorum pek hareket ettirmemem lazım...parça gelecekmiş tamamen çerçeve değişecekmiş sonra rahat rahat yazarım canım. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç açabildim Müjde 'ciğim ,çok teşekkürler.Sevgiler.

      Sil
  4. Eskisi kadar sık olmasa da bloğumda yazmaya devam edenlerdenim. Kimi sabah kitap yerine bir bloğun yazıları içerisinde kayboluyorum. Yorum yazmayı bırakmışım farkında olmadan. Yazılanlardan anlıyorum ki önemli. Öyleyse bundan sonra yazılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sık sık yazamıyorum ama dostlarımın yazılarını okumaya gayret ediyorum.Elbette yorum önemli; selam vermek yazılanı okuduğunu belirtmek mutlu ediyor insanı...Teşekkürler Mahmut Bey.

      Sil
  5. çok güzelmiş bu mim
    2009 da ilk yazmaya başladığımda nasıl da hevesli keyifli idi
    yorumlar dostluklar yazılar
    o günlere dönebilmek umuduyla
    sevgiler

    YanıtlaSil