29 Ekim 2016 Cumartesi

CUMHURİYET BAYRAMI


En büyük bayramımız kutlu olsun ...
Cumhuriyetimizin 93.yıl dönümünü Kutluyoruz. Kimler; bizler Atatürkcüler, Atatürk cumhuriyetcileri.
Bugün her cumhuriyet bayramından daha çoşkulu ve daha katılımcı kutlamalıyız  .Atatürk cumhuriyetini her geçen gün yok etmeye çalışanlara , cumhuriyeti numaralandırmaya kalkışanlara karşı.
Bayramı kutlanan tek yönetim biçimi cumhuriyettir.Onun içindir ki en büyük bayram “Cumhuriyet Bayramıdır”.
Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti:
Yok edilme tehlikesiyle ortaya çıkmış;tarih bilinçiyle çelikleşmiş,adını ve yazgısını değiştirmiş;enkaz üzerine kurulmuş bir halk devletidir.
Anadolu halkının,ülkeyi ele geçirmek isteyen yayılmacı,anamalcı,sömürgeci devletlere karşı başlattığı savaştaki hedefi tam bağımsızlıktı.  Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla elde ettiğini bağımsız devletin yönetim şekli "Cumhuriyet"tir.
Halkla kaynaşıp bütünleşmenin,yönetimde ayrıcalıkların kaldırılmasının adıdır.
Bir yönetim devrimi olup Atatürk devrimlerinin temelidir.
Bağımsızlık ve laiklik temel ilke olduğu gibi çağdaş uygarlık hedeftir.
Özgürlükçü ve aydınlanmacı bir yönetsel yapılanmadır.

Türkiye  Cumhuriyeti: Atatürk’ün deyimiyle” İlelebet Cumhuriyettir”.Bu  görüş sevr özlemcilerinin,onu dayatmak isteyen küreselcilerin, gericinin ,yobazın, bağnazın korkulu düşüdür.

Laiklik karşıtı eylem ve söylemleri kanıtlanmış iktidarlarla cumhuriyet Bayramı kutlama durumunda olduğumuz unutulmamalıdır.
Oysa laiklik cumhuriyetimizin olmazsa olmazlarındandır.
Sonsuzluğa değin Atatürk cumhuriyeti,hep cumhuriyet diyorsak:Laikliğin çicekleri;halkın gönlünde ,halkın düşüncesinde ,halkın yaşantısında açana değin  mücadele etmeliyiz.
Çağdaşlıkta, özgür  düşüncede ,özgür vicdanlarda en güzel ürünler ancak devrimci cumhuriyette yaşanır.YAŞASIN ATATÜRK CUMHURİYETİ!
Arzu Sarıyer
http://arzusaryer.blogspot.com.tr/2016/10/cumhuriyet-bayrami.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder